FAQ

Vanliga frågor om FibreHighs produkter

Här har vi sammanställt några av de vanligaste frågorna om allt som rör FibreHigh. Hittar du inget
svar på din fråga? Maila vår kundtjänst: info@fibrehigh.com så återkommer vi till dig snarast.

Beställning:

Kort efter en genomförd beställning kommer du att få en orderbekräftelse med information om ditt köp. När din order skickas ut från vårt lager kommer du även att motta ett leveransbesked.
Vi skickar alltid en orderbekräftelse efter genomförd beställning. Kontrollera din skräppost om du inte har fått din orderbekräftelse och kontakta därefter kundtjänst: info@fibrehigh.com så hjälper vi dig.
Konakta FibreHighs kundtjänst så snart som möjligt om du vill ändra eller avbeställa en order. Om det går att ändra eller avbeställa ordern så gör vi det. Men om ordern redan är packad har vi ej möjlighet att göra förändringar utan ordern kommer skickas utifrån vad du har beställt.
Om du vill använda en rabattkod, gå till varukorg och fyll i fältet: rabattkod. Därefter trycker du på ”använd rabattkod”. Kontrollera att rabatten har dragits av totalsumman innan du betalar. Endast en rabattkod kan användas per köptillfälle. Observera att rabattkoder inte gäller på kampanjvaror. Rabattkod kan endast användas på nybeställningar och kan inte användas på en ny order.
Håll utkik efter våra kampanjer eller håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev. Vi skickar periodvis ut förmånliga rabattkoder till våra prenumeranter.
Min rabattkod fungerar inte. Hur gör jag? Kontrollera att du angett rätt kod. Har du kanske råkat få med ett extra mellanslag före eller efter din rabattkod? Kontrollera att din beställning uppfyller villkoren som gäller för din rabattkod.
Har du fått ett levererat paket som du inte hämtat ut ännu, får du alltid en påminnelse av fraktbolaget. Om du trots allt inte hämtar ut ditt paket, debiterar vi dig för returfrakt och expeditionskostnader. En minimiavgift på 250 kr kommer att tas ut. Paket ligger ofta kvar på utlämningsstället i ca 14 dagar innan det returneras till oss.

Nej. I dagsläget levererar vi endast beställningar inom Sverige.

Betalning och faktura:

Vi erbjuder Klarna som betallösning. Du kan välja mellan följande betalsätt i kassan:
  1. Betala direkt med kort eller bankkonto.
  2. Dela upp med delbetalning eller flexibel delbetalning.
Din faktura kommer via Klarna. Om du har frågor kring din faktura så kan du vända dig direkt till Klarnas kundtjänst.

Reklamation:

FibreHigh tillämpar Konsumentköplagen vid reklamationer. Om ditt paket är skadat vid leveransen bör du göra en reklamation direkt hos ditt utlämningsställe.
Vi tillämpar inte öppet köp men du har i enlighet med distansavtalslagen rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter mottagandet av produkten/produkterna. Detta gäller dock endast om förseglingen är obruten och om varan/varorna skickas tillbaka i oskadat skick och ligger i originalförpackning.
Ta alltid kontakt med oss innan du returnerar en produkt. Du står själv för returfrakt och transportrisk. Vänligen läs mer om returer i våra köpevillkor.

Produkt:

Vill du testa och provsmaka FibreHighs kosttillskott Coffee Booster? Skicka då ett e-mail till info@fibrehigh.com så ordnar vi det. Ange följande information:
  1. Ditt för- och efternamn.
  2. Fullständig adress.
Kosttillskottet FibreHigh Coffee Booster innehåller lösliga fibrer som löser sig i varm dryck. Det går lika bra att blanda i kaffe som te. Smaken av de lösliga fibrerna kan maskeras bättre i kaffe än te, men det är en smaksak.
Att använda FibreHigh Coffee Booster kosttillskott är enkelt. Koka upp ditt favoritkaffe eller te. Öppna upp påsen och häll i innehållet i en kopp. Häll sedan därefter i din varma dryck och rör om. Sedan är det bara att luta dig tillbaka och njuta av din kopp boostade med extra fibrer.
FibreHigh Coffee Booster består till 100% av naturliga fibrer. Förvara paketet torrt och skyddat från direkt hetta. Förvaras utom räckhåll för barn.
Ja det kan du. Kosttillskottet FibreHigh Coffe Booster är en ren prebiotika, det vill säga 100% lösliga fibrer baserade på naturliga råvaror. Prebiotiska fibrer agerar som föda åt de snälla pro- biotika bakterierna i tarmen. De flesta probiotikasorter är mjölksyrabakterier, men inte alla. Tillsammans bildar prebiotika och probiotika något som kallas för synbiotika. Det är just denna synbiotika effekt man vill uppnå för att stärka immunförsvaret för alla typer av sjukdomar och virusangrepp.
Prebiotika är i grunden fibrer som din kropp inte bryter ner i magsäcken. Dessa fibrer passerar in i tarmen där de blir till föda för viktiga tarmbakterier som t ex Bifidobacteria. Genom att ”mata” de snälla tarmbakterierna med näring ökar tillväxten av nyttiga bakterier som gör gott. FibreHighs kosttillskott Coffee Booster innehåller just dessa lösliga fibrer som blir till mat för de snälla bakterierna.

Probiotika är de snälla bakterierna som bor i tarmen med uppdrag om att smälta den mat vi äter, bryta ner gifter och producera viktiga vitaminer. Tillsammans med prebiotika är de två ovärderliga
lagspelare när det kommer till att hålla vår avancerade tarmflora i schack. För att din tarm ska må
bra så behöver den ett brett och varierat utbud av olika bakterier. Probiotika finns i en mängd
livsmedel som t ex grekisk yoghurt, fermenterade grönsaker som kimchi, surkål m fl. Studier
beskriver symbiosen mellan dessa båda, pre- och probiotika, som skapar förutsättningar för ett
starkare immunförsvar och gör oss mer motståndskraftiga mot sjukdomar.

FibreHigh Coffee Booster är specifikt framtagen och utvecklad för att förbättra balansen av SCFA (Kortkedjade fettsyror eller Short Chain Fatty Acids) i tarmen. SCFA har i flera medicinska studier* visat sig vara en av de viktigare komponenterna i vår tarm för att skapa goda förutsättningar för vårt immunförsvar. *Exempel på studier: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30915065/

Tarmen är ett komplext system och de bakterier som lever där påverkas av många faktorer.
Samansättningen av din tarmflora ändras konstant utefter vad du äter och dricker. Även
livsstilsfaktorer som sömn, motion och stress kan påverka din tarmflora. Hjälp din tarmflora att
hålla sig i sitt bästa skick genom att äta en balanserad kost som innehåller mycket frukt och grönt.
Når du inte alltid upp till de dagliga näringsrekommendationerna? Då kan ett kosttillskott vara ett
bra komplement för dig. Kosttillskottet FibreHigh Coffee Booster kan hjälpa och stödja din
tarmflora. En portion FibreHigh Coffee Booster innehåller cirka 6 gram lösliga fibrer. Vilket är halva
av det rekommenderad dagsintaget av lösliga fibrer.

Vi rekommenderar dig inledningsvis att konsumera en portion FibreHigh Coffee Booster om dagen. Det är 8 gr (vilket motsvarar ca 15 ml = 1 matsked). Efter ett tags användning så kan du prova att öka till två portioner dagligen. Det rekommenderas inte att överskrida den dagliga dosen. Detta är ett kosttillskott och bör ej ersätta en varierad och hälsosam livsstil.
Om du är gravid eller ammar, lider av en autoimmun sjukdom eller har genomfört någon slags transplantation, avråder vi dig från att konsumera den typ av prebiotisk fiber som finns i FibreHigh Coffee Booster.
Kosttillskottet FibreHigh Coffee Booster innehåller prebiotiska fibrer, det vill säga lösliga fibrer. Genom att ta FibreHigh Coffee Booster så kommer du troligen att få i dig betydligt mer prebiotiska fibrer än vad du normalt sett har konsumerat. Denna extra boost av lösliga fibrer kan göra att du känner av mer rörelser i magtrakten under den första perioden. Du kan uppleva en lätt bubblande känsla och gaser. Detta är på grund av att dina ”snälla” bakterier nu får sig en riktig festmåltid och kan börja skapa bättre förutsättningar för sin egen vinnings skull. Om du normalt sett är trög i magen kan kosttillskottet göra att du blir mer regelbunden i dina toalettbesök. (Detta var en tydlig effekt i testgruppen) medan de som har en lös mage, också blir mer regelbundna. Så en viss ”omställningsperiod” är att vänta men som sedan blivit bättre för de flesta.

Vår produkt kan tyckas vara dyr. Därför vill vi försöka ge en bakgrund till hur produkten tagits fram. I jämförelse mot den kvantitet av livsmedel man skulle behöva äta för att få i sig samma mängd lösliga fibrer som en dos Coffee Booster innehåller, blir det kanske mer tydligt att kostnaden för en daglig dos FHCB är relativt billigt. 

1 portion Coffee Booster innehåller 5 gram lösliga fibrer vilket motsvarar cirka 9 gröna bananer eller 24 skivor fullkornsbröd. Att äta något av motsvarande skulle förmodligen innebära att vi inte bara får problem med vårt mag-tarmsystem, men vi skulle även få i oss alltför mycket kolhydrater och energi i förhållande till rekommenderade dagsbehov. Dessutom skulle kostnaden för mängden av ett livsmedel överskrida vad en daglig dos FHCB kostar.

Vårt fibertillskott är ett resultat baserat på flera års forskning av sammanband mellan tarmhälsa och mikrobiomet. De komponenter som ingår i FibreHigh är specifikt framtagna för att skydda och stärka vårt mikrobiom, samtidigt som de skall vara skonsamma mot mage och tarmar.

Vårt fibertillskott Coffee Booster innehåller Arbinogalactan, AG. En portion Coffee Booster ger dig 5 gram AG. Den typ av AG vi använder, är en vattenlöslig polysackarid som är framställd av lärkträdsbark. Vi ser AG som en viktig och nyttig fiber för att säkerhetsställa att du som konsument får i dig tillräckligt med lösliga fibrer dagligen. 

Många av oss får tyvärr i sig alldeles för lite fibrer på grund av hårt processad mat och stressad matkultur. Den dagliga rekommendationen är: 25-35 gram fibrer varav 10 gram bör vara lösliga fibrer. Ett fibertillskott som FibreHigh Coffee Booster är ett utmärkt sätt att komplettera en varierad kost. Det är till för dig som vill ge din kropp och tarm en extra boost av lösliga fibrer, på ett smidigt och skonsamt sätt. 1 portion FHCB innehåller 5 gram lösliga fibrer vilket motsvarar cirka 9 gröna bananer eller cirka 24 skivor fullkornsbröd. Om du skulle äta något motsvarande i livsmedelsmängd skulle din mage- och tarm få jobba övertid samtidigt som du skulle få i dig onödigt många kalorier. 

Den tid det tar att skapa balans i mage och tarm kan variera utefter personliga livsstilsmönster. Genom att tillföra mer lösliga fiber (prebiotika) ger du din kropp rätt förutsättningar för en normal funktion. Beroende på din mag- och tarmkanals bakterieflora (mikrobiota) samt livsstil så kan det ta mer eller mindre tid att skapa en god balans.