FibreHigh tar sikte på USA

FibreHigh sluter avtal med Carbiotix och siktar på lansering utanför Sverige under 2022. I november kommer den stora mässan Microbiome Movement Human Nutrition Summit gå av stapeln i Boston, USA. Vi kommer då att lansera Coffee Booster med CarbiAXOS – nästa generation av lösliga fibrer, prebiotics!

 

Kristofer Cook, VD Carbiotix, kommenterar:

“Det gläder mig att kunna meddela att Carbiotix har tecknat sitt första CarbiAXOS-försäljningsavtal med FibreHigh, vår tredje viktiga milstolpe för 2022. För Carbiotix är undertecknandet av detta första CarbiAXOS-försäljningsavtal mer värdefullt än värdet av den försäljning som genereras i detta skede. FibreHigh är den perfekta partnern för att ta ut CarbioAXOS på marknaden och demonstrera dess kapacitet. Mycket tack vare att företaget fokuserar på att erbjuda effektiva prebiotiska produkter riktade till konsumenter, utforska olika former och låta sina kunder validera effekterna av dessa produkter. Coffee Booster är den typ av produkt som är lätt att använda, passar in i den dagliga rutinen hos många människor och är kostnadseffektiv. Vi ser fram emot att leverera CarbiAXOS till FibreHigh, som har förhandsrätt att köpa 100% av all produktionskapacitet under 2022 och 2023 för att säkerställa att de har tillräckligt med modulatorer för att möta förväntade försäljningsvolymer. FibreHigh har också beslutat att lansera Coffee Booster som innehåller CarbiAXOS parallellt med marknadslanseringen av CarbiAXOS vid Microbiome Movement Human Nutrition Summit som hålls i Boston, MA, USA, mellan den 8-9 november 2022. Detta evenemang kommer att utgöra en plattform för båda företagen att lansera sina produkter i USA till viktiga kunder och utforska ytterligare synergier både i USA och så småningom EU efter Novel Foodsgodkännande av CarbiAXOS.

Avtalet med FibreHigh markerar att Carbiotix kommer att börja öka försäljningsverksamheten med de tio potentiella kunder som Bolaget var i kontakt med under det första kvartalet, eftersom avtalet tillhandahåller en viktig referenskund. Detta bör göra det möjligt för Carbiotix att bygga en bred kundbas bestående av mindre kosttillskottsföretag som efterfrågar CarbiAXOS, vilket är i linje med vår planerade produktionskapacitetsutbyggnad under de kommande 2-3 åren. Inriktningen på flera mindre företag före medelstora och större företag är en viktig del av vår expansions- och uppskalningsstrategi, som tidigare nämnts. Det blir denna breda bas av mindre företag som kommer att hjälpa Carbiotix att nå sitt mål att uppnå ett positivt rörelseresultat om 20 MSEK på 70 MSEK i försäljning 2024. Vidare kommer det även att skapa en bas och incitament att utöka produktionskapaciteten under 2024 för att uppnå en 10 gånger högre EBIT 2025 genom att föra diskussionerna vidare med branschledare som PepsiCo och Kellogg.”