Har du hört talas om mikrovanor?

 

Sluta äta godis, meditera 30 minuter varje morgon och springa 1 mil innan jobbet… Ja tänk, om ens ambitiösa sida hade klarat av så pass radikala förändringar. Ganska ofta lämnas vi med känslor av misslyckande när vi inte orkar fullfölja hårda träning- och livsstilslöften. Men oroa dig inte – nyckeln till goda vanor ligger i små, små steg.

Vad är en mikrovana?

Har du hört talas om en mikrovana? Det är en miniliten version av en rutin som du vill etablera i ditt liv. Du behöver inte ställa om hela livet för att leva mer hälsosamt. En mikrovana förankrar du med en vana som du redan har. Till exempel varje gång du går och tar en kopp kaffe så tar du tre djupa och medvetna andetag. Eller varför inte gå ut och promenera i en kvart efter lunch. Glöm inte heller ge dig själv en klapp på axeln efter varje avklarad mikrovana. På så sätt aktiverar du kroppens belöningssystem och din hjärna vill ha mer av det goda! En förbättrad vana leder i regel till flera goda vanor. 

Goda vanor leder ofta till flera 

Ett exempel på en mikrovana är att hälla i en dos av Fiberhighs fibertillskott Coffee Booster i ditt morgonkaffe eller te. Att ta din första kopp kaffe på morgonen är en välinövad vana som du säkerligen skulle kunna göra i sömnen. Så varför inte passa på att boosta dig själv med lösliga fibrer samtidigt? Smidigt, enkelt och ett utmärkt sätt att få i dig dagens halva rekommenderade dos av lösliga fibrer.

Vilken mikrovana vill du testa att införa i ditt liv?