OM OSS

Vi är FibreHigh. Vårt mål är att ta fram produkter som hjälper oss och våra kunder att må bättre.

Vår passion

Vi på FibreHigh är passionerade i att finna produkter och lösningar som främjar hälsan och välmåendet! Allt det vi erbjuder till våra kunder är vi själva inbitna användare av, eftersom vi märker att vi mår så mycket bättre och fått mer energi.

FibreHigh grundades 2020, som ett resultat efter en lång tids sökande. Vi hade då funnit företag som länge forskat och framställt lösliga fibrer, ofta kallade prebiotiska fibrer, som i sin tur är livsviktiga för vår tarmflora och våra goda bakterier.

Framtagandet av Coffee Booster bygger på forskning kring fibrers påverkan på tarmhälsa och förstärkt immunförsvar. En vuxen person bör äta cirka 30 gram kostfibrer dagligen, varav åtminstone 10 gr bör vara lösliga fibrer (prebiotika). Tyvärr, är det inte många vuxna som når upp till de dagliga rekommendationerna på grund av näringsfattig kost och processad mat. Då kan ett fibertillskott vara en god idé för att se till att du får tillräckligt med fibrer.

Att använda FibreHigh Coffee Booster är enkelt! Det är förpackat i små smidiga portionspåsar som passar utmärkt att ha med sig ut on the go.
Häll upp påsens innehåll i en kopp. Därefter tillsätter du kaffe eller annan varm dryck och rör om. Sen är det bara att njuta av din fiberboostade dryck.

Bakgrund

I en stressfylld tillvaro många lever i idag, där mycket skall hinnas med mellan jobb, familj och fritidsaktiviteter, känns det extra viktigt att kunna erbjuda tillskott som enkelt, skonsamt och till överkomligt pris kan stärka immunförsvaret – något som lätt försvagas med mycket stress.

 

Forskare och kostrådgivare har under det senaste årtiondet sett tydliga samband mellan obalanser i mage och tarmsystem och sjukdomsbilder. Idag påvisar forskningen att 70-80% av alla sjukdomar börjar som obalanser i just mag-tarmsystemet. Dessa uppstår bl a genom att vi äter för lite fibrer och för mycket av sådant som skadar vår tarmflora och våra tarmväggar. Detta i sin tur kan leda till inflammationer, ont i leder, metabola symtom, demenssjukdomar och mycket mer.

 

För att vi ska må bra, eller bättre, behöver vi som regel både lösliga fibrer tillsammans med icke lösliga fibrer. Lösliga fibrer förstörs inte av magsyra och tas inte upp i vår tarm. De blir i stället föda för de goda bakterier som finns i tarmen, de vi kalla probiotika. Vi har många miljarder bakterier i tarmen, många fler än vi har celler i kroppen. Olösliga fibrer är de som vi inte tar upp i tarmen eller föder våra bakterier, utan de skapar volym och mättnadskänsla, samtidigt som de hjälper till  att transportera bort det kroppen vill göra sig av med

 

Att inte bara slänga sig på vilka kosttillskott som helst är viktigt. Det är en jättemarknad men där många av produkterna inte levererar de resultat som teoretiskt utlovas. Många vitaminer, mineraler och probiotiska tillskott som säljs kan inte tas upp i tarmarna, för det är fel kemisk formel, eller så förstörs många av dem redan i magsäckens sura miljö. 

 

Hur tog vi fram FibreHighs unika fiberprodukt

Vi börjande fundera på hur vi skulle kunna skapa en produkt av de lösliga fibrerna som var enkel att inta, eftersom det bör vara en daglig vana. Vi testade olika formler och tog fram det som idag är FibreHigh Coffee Booster.

 

Olika testgrupper fick prova våra fibrer under 4 till 6 veckor. Under denna period genomförde vi också kliniska analyser på tarmflora och framförallt då utvecklingen av testpersonernas kortkedjiga fettsyror, en mycket viktig markör för tarmhälsan och att fiberintaget är tillräckligt.

 

Det ska tilläggas att varje person bär på sin personliga tarmflora, utgångläget såg alltså olika ut för varje testare.  Sen vet vi nu att tarmhälsa varierar mellan dagar beroende på vad vi äter, vad vi gör, tränar, sover eller har mer stressade dagar. Vi såg glädjande nog att mer än 80% av våra testpersoner (ca 100 st totalt) hade mätbara förbättringar under testperioden

 

Vi äter för lite fibrer!

Livsmedelsverket konstaterar i sina studier att en genomsnittlig person äter ca halva dagliga rekommenderade intaget av fibrer. Rekommenderat dagligt intag (RDI) är ca 30 gram för en vuxen person. Det finns därför utrymme för att hitta sätt att äta mer fibrer.

En portion av FibreHigh Coffee Booster innehåller ca halva (6 gr av 10 gr) det rekommenderade dagliga intaget av lösliga fibrer.

 

”Men jag äter ju gröt och fullkornsbröd. Räcker inte det?”  En fråga vi ofta får.

En portion gröt innehåller ca 1 gr lösliga fibrer. Motsvarande om du äter 20 skivor fullkornsbröd så kommer du upp i rekommenderat dagligt intag (RDI).

 

Konklusion

Nu har vi ätit vår produkt sedan 2020 och vi upplever att vi inte blivit förkylda, har mycket mindre ont i leder och mår bättre i magen. Våra kunder som börjar använda FibreHighs unika fiberlösning ger också mycket fina omdömen till hur deras hälsa har påverkats till det bättre med bättre sömn, mindre sötsug, större mättnadskänsla, inga mer magbesvär mm.

 

Vi ser en bra grund för att hjälpa många människor till en bättre tarmhälsa och ett friskare liv. Det var det vi sökte när vi letade efter produkter som kan göra skillnad!

 

Anders Melander

Grundare och COO

Jag har en bakgrund som ekonom, konsult och säljare. Över åren har jag odlat ett intresse för välmående, kost och hälsa. Som den entusiast jag är så har jag läst massor, testat många nya produkter, kurser och metoder. Mitt mål är att jag ska vara frisk, energifylld och orka göra allt som jag tycker är kul under många år till! Som grundare av företaget FibreHigh AB så kommer jag arbeta hårt för att du ska kunna köpa bra produkter av oss, som jag har testat och att jag själv är övertygad är rätt produkt.

Mina bästa tips för förbättrad hälsa:

  • Ät rätt undvik socker och lektiner samt ta kosttillskott (t ex FibreHigh Coffee Booster) för att säkerställa att du får tillräckligt av det du behöver för att orka.
  • Periodiska fasta jag föredrar 16/8, för att låta kroppen komma ner i varv, regenerera sig och minska aktiviteten i mage/tarm.
  • Rör dig jag gör Yoga, promenerar med hunden och stödjer med lite tid på gym.
  • Meditera och var tydlig med vad du vill. Vi har en otrolig kapacitet under egen kontroll. Meditation är som vilken träning som helst, du blir bättre ju mer du tränar på det.

Catharina Zetterquist Melander

Grundare och CEO

Jag har under hela mitt liv varit intresserad av att vi ska må bra, på alla plan. Då jag under största delen av mitt yrkesliv varit engagerad i krävande yrkesroller har det varit väldigt viktigt att på ett enkelt vis kunna tillgodogöra mig nyttig mat och goda livsstilsvanor. Att jag därför har fått denna möjlighet, att vara med och grunda FibreHigh, med en filosofi som ska passa människor på språng i livet: att kunna erbjuda en god vana, känns fantastiskt roligt. Och viktigt!

Mina bästa tips för förbättrad hälsa:

  • Att ge mig själv förutsättningar till 8 timmars sömn per dygn.
  • Hund! Vi har hund, vilket innebär att det blir åtminstone 2, ibland 3 riktiga promenader per dag. Lättare rörelse som promenad eller lätt jogg håller inte bara flåset och rörelseförmågan uppe, utan ger också utrymme för lite
    egentid med tankar och funderingar för att koppla bort vardagliga stressmoment.
  • Äta det som jag mår bra av – och tycker om! Det är viktigt att äta rätt, men än viktigare att njuta av det jag äter. Det är helt ok att unna mig både choklad och ett glas gott vin, eller en fantastisk efterrätt när jag så känner för det!
  • Och förstås: Att tillsätta min dagliga dos av FibreHigh Coffee Booster i mitt morgonkaffe!