Passion för fibrer resulterar i ett nytt kosttillskott.

 Makarna Catharina och Anders Melander har länge intresserat sig för hälsa och välmående. När de år 2020 startade företaget FibreHigh var det med en vision att ta fram riktigt bra produkter av bästa kvalitet på innehåll som främjar tarmhälsa. Först ut på marknaden är: FibreHigh Coffee Booster. Ett fibertillskott som består av en unik komposition av lösliga fibrer. Det dagliga kosttillskottet blandas i varm dryck och ger dig ca halva ditt rekommenderade dagsintag av lösliga fibrer. I västvärldens processade matkultur av snabbmat och halvfabrikat kommer fibrer ofta i skymundan och de flesta behöver äta mer fibrer.

 

Tarmhälsa och immunförsvar 

Något vi borde uppmärksamma är att ca 70% av immunförsvaret sitter i vår tarm. Forskning inom tarmhälsa har gjort stora framsteg under de senaste åren. Det är numera ett faktum att vår helhetshälsa påverkas av vår mage och tarmflora. Att magen kallas vår andra hjärna är inte en slump, utan tarmen och dess microbiom spelar en otroligt viktig roll i hur vi både mår och presterar. Flera års efterforskning, produktutveckling och testgrupper resulterade i det unika fibertillskottet FibreHigh Coffee Booster som nu finns tillgänglig för försäljning.

 

Unikt fibertillskott som innehåller lösliga fibrer

Januari 2022 slog FibreHigh upp portarna för sin sajt: www.fibrehigh.com som fungerar både som en shop samt kunskapsportal som belyser tarmhälsa och goda levnadsvanor. Här kan man läsa om fibrer och självklart handla smidigt online.

 

Självaste varumärket: FibreHigh är ett näringspåstående i sig som skvallrar om vår passion: fibrer. Vår första produkt på marknaden Coffee Booster innehåller hela 5,86 gram lösliga fibrer per portion. Med bara en portion får du i dig ca halva det rekommenderade dagsintaget av lösliga fibrer. 

Hur mycket fibrer ska man äta?

En vuxen person bör enligt rekommendationer få i sig mer än 25–35 gram fibrer per dag. Varav 10 gram bör vara lösliga fibrer. Livsmedelsverket har gjort en undersökning av svenskarnas fibervanor och det visar sig att vi på befolkningsnivå äter på tok för lite fibrer, i snitt runt 20 gram per dag. Varav 10 gram bör vara lösliga fibrer. Många behöver alltså öka sitt intag av fibrer. Ibland kan ett fibertillskott vara ett bra komplement. 

 

Fibrer är bra för:
  • Stimulerar tuggning och salivproduktion. Fiberrika livsmedel kräver ofta att man tuggar lite mer vilket ökar salivproduktionen, vilket även är bra för tänderna. Tänk dig själv skillnaden mellan vitt rostbröd och en rejäl skiva rågbröd.
  • Fibrer motverkar förstoppning och ökar tarminnehållet. Därför är en fiberrik kost att rekommendera för personer som lider av trög mage. Tänk dock på att dricka mer vatten eftersom fibrer binder vatten i tarmen.
  • Lägre och långsammare höjning av blodsockernivå. Fiberrika livsmedel gör att blodsockret stiger långsamt.
  • Fiberrik mat bidrar till att hålla blodfettsnivåerna låga. I allmänhet innehåller fiberrik mat mindre fett än fiberfattig, vilket bidrar till att hålla blodfettsnivåerna låga.
  • En ökad mättnadskänsla. En annan stor fördel med fiberrik mat är att du känner dig mätt längre vilket kan leda till minskat småätande.