Vad innehåller FibreHigh Coffee Booster fibertillskott?

 

FibreHigh Coffee Booster är ett dagligt fibertillskott som du tillsätter i varm dryck, smoothies eller vid bakning. Med en portion, så får du i dig halva dagsintaget av lösliga fibrer. Det varken påverkar smak eller konsistens och är ett utmärkt sätt att boosta ditt dagliga intag av lösliga fibrer. Vårt fibertillskott Coffee Booster innehåller Arbinogalactan, AG. En portion Coffee Booster ger dig 5 gram AG. Den typ av AG vi använder, är en vattenlöslig polysackarid som är framställd av lärkträdsbark. Vi ser AG som en viktig och nyttig fiber för att säkerhetsställa att du som konsument får i dig tillräckligt med lösliga fibrer dagligen. 

Fibertillskott med Arbinogalactan

FibreHigh har utvecklat ett skonsamt fibertillskott som verkar långsamt, i hela 36 timmar. Huvudingrediensen är Arbinogalactan, som även återfinns i små mängder i till exempel morötter, rädisor och päron. Våra enzymer i mun och tarm kan inte bryta ner AG utan det kommer fram helt opåverkat i tjocktarmen, där det långsamt fermenteras av dina goda bakterier (probiotika.) Kort och gott så blir lösliga fibrer (prebiotika) till mat för goda bakterietyper som Lactobacillus och Bifilus. Bakteriernas fermentering resulterar i att det bildas kortkedjade fettsyror. Dessa är viktiga för en rad processer som stärker vår hälsa, till exempel är de byggstenar i tarmväggen som motverkar läckande tarm. De stärker även kroppens egna antikroppar som blir mer aktiva. Visste du att hela 70% av ditt immunsystem sitter i mage och tarm?

Behöver jag verkligen ett fibertillskott?

Många av oss får tyvärr i sig alldeles för lite fibrer på grund av hårt processad mat och stressad matkultur. Den dagliga rekommendationen är: 25-35 gram fibrer varav 10 gram bör vara lösliga fibrer. Ett fibertillskott som FibreHigh Coffee Booster är ett utmärkt sätt att komplettera en varierad kost. Det är till för dig som vill ge din kropp och tarm en extra boost av lösliga fibrer, på ett smidigt och skonsamt sätt. 1 portion FHCB innehåller 5 gram lösliga fibrer vilket motsvarar cirka 9 gröna bananer eller cirka 24 skivor fullkornsbröd. Om du skulle äta något motsvarande i livsmedelsmängd skulle din mage- och tarm få jobba övertid samtidigt som du skulle få i dig onödigt många kalorier. 

Ett exempel på studier med AG visar att personer som intagit AG under 12 veckor hade lägre sannolikhet att bli förkyld i förhållande till kontrollgruppen (Larch arabinogalactan effects on reducing incidence of upper respiratory infections – PubMed (nih.gov)).

En annan studie visade att personer som intagit AG utvecklade mer antikroppar som respons baserat på vaccinationer. ( Udani JK, Singh BB, Barrett ML, Singh VJ. Proprietary arabinogalactan extract increases antibody response to the pneumonia vaccine: a randomized, double-blind, placebo-controlled, pilot study in healthy volunteers. Nutr J. 2010 Aug 26;9:32)